Vesihuollon tuotekirjasto mahdollistaa verkostosuunnitelmien yhteensovittamisen valmistajien tuotteilla

Perinteisesti verkostosuunnittelussa ei ole ollut mahdollista määrittää kaikkia ratkaisuja ja sovittaa niitä helposti toisiinsa. Novapoint 2020 -ohjelmiston FP1a-päivityspaketin myötä tähän on kuitenkin tullut muutos: mukana on vesihuollon tuotekirjasto, joka mahdollistaa yhteensovituksen suomalaisilla ja Suomen markkinoilla käytettävien vesihuollon tuotteilla.

Verkostosuunnittelussa tarvittavien ratkaisujen yhteensovitus on  perinteisesti ollut haastavaa ja vaatinut paljon omaehtoista selvittelytyötä. Kun on kyse tiiviistä kaupunkiympäristöstä, ei esimerkiksi tietyn valmistajan venttiili- tai kaivotyypistä ole voinut suoralta kädeltä tietää, mahtuuko se sille suunniteltuun kaivantoon.

– Yleensä suunnittelijan on täytynyt erikseen mennä valmistajien sivustolle hakemaan kuvia ratkaisuista. Se on luonnollisesti oma, aikaa vievä työvaiheensa, kertoo Civilpointin ohjelmistoasiantuntija Jani Laukkanen.

Suunnittelujärjestelmä Novapointin 2020 -versiossa tuotekirjasto on tuotu saataville suunnittelijan ympäristöön. Näin yhteensopivuus voidaan tarkastaa Suomen markkinoilla käytettävien vesihuollon tuotteilla. Tuotteisiin on sidottu myös tuotekohtaiset ominaisuustiedot, nämä tiedot on lisätty yhteistyössä valmistajan kanssa. Mukana on myös suunnittelijalle lisäarvoa tuovia toiminnollisuuksia, joiden avulla esimerkiksi Autocad-ympäristön insertiopisteet on helpompi sovittaa yhteen. Ehdoton etu on, että tuotteet ovat luotettavalla tasolla.

– Ne on käyty läpi valmistajan kanssa yhteistyössä. Ne ovat yhtenäisessä muodossa ja siten helposti suunnittelijan hyödynnettävissä. Lisäksi mukana on lisäarvoa tuottavia työkaluja – määräluetteloiden tekoa ja vastaavia toiminnallisuuksia, Laukkanen kertoo.

Haluatko tietää lisää vesihuollon tuotekirjastosta? Katso Jani Laukkasen pitämä webinaari tai ole suoraan meihin yhteydessä!

Katso webinaaritallenne

Ota yhteyttä

Jani Laukkanen

Jani Laukkanen

Ohjelmistoasiantuntija

jani.laukkanen@civilpoint.fi

    Jaa

    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme