Asiakastarinat

Järvenpään kaupungin suunnittelupalvelut hyödyntävät M-Filesia nykyaikaisessa tiedostonhallinnassa

Järvenpää on lähes 45 tuhannen asukkaan kaupunki Uudellamaalla, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Se on yksi harvoista muuttovoittoa tekevistä kunnista Suomessa. Kasvava asukasmäärä tarkoittaa myös kasvavaa infrastruktuuria ja rakentamista – eli paljon töitä kaupungin suunnittelupalveluilla. Suuren tiedostomäärän vuoksi Järvenpään kaupungin suunnittelupalvelut vaihtoivat tiedostonhallintajärjestelmänsä M-Filesiin.

Lue lisää

Espoon kaupunki hyödyntää infrahankkeissa avointa kustannustietoa

Espoon kaupunki otti Ihku-laskentapalvelun käyttöön ensimmäisten joukossa kesällä 2021. Allianssimallilla kehitetty järjestelmä lisää laskennan läpinäkyvyyttä avoimella kustannustiedolla.

Lue lisää

Joensuun uuden ratapihan suunnitelmat konkretisoituvat AR-teknologian avulla

Joensuun rautatieaseman ratapihan uudistaminen on merkittävä infrahanke, jossa kaupungin asemanseutu kokee perusparannuksen myötä historiansa suurimman muutoksen. Väylävirasto ja ankkeen rakennuttajakonsultti Welado päätyivät käyttämään AR-pohjaista visualisointisovellus Trimble SiteVisionia yhdessä Trimble Connectin kanssa, jotta tietomallit saadaan hyötykäyttöön jo suunnittelun aikana.

Lue lisää

Kalasatamasta Pasilaan -hanke luottaa Trimble Connectiin tietomallien yhteensovittamisessa

Kalasatamasta Pasilaan kulkevan raitiotien rakentamiseen käytetään Trimble Connectia ja Civilpointin Map Extension -lisäosaa tietomallien yhteensovittamiseen. Yhdessä tekeminen tehostuu, kun eri ohjelmistoja ja tiedonhallinta-alustoja käyttävien organisaatioiden tietomallit saadaan sovitettua saumattomasti yhteen.

Lue lisää

Vantaan kaupunki hyödyntää Trimble Connectia rakentamisen apuvälineenä

Vantaan kaupunki on siirtymässä tietomallipohjaiseen toimintatapaan yhä useammassa hankkeessaan. Tietomalli auttaa rakentamista ja siksi onkin tarkoitus, että myöhemmin kaikki hankkeet ovat tietomallipohjaisia. Projektissa on käytössä Trimble Connect, joka toimii muun muassa projektin tietopankkina.

Lue lisää

Karttapalvelu tekee näkymättömän näkyväksi – lähes reaaliaikaisesti

Väyläviraston ja Kokkolan Sataman yhteishankkeessa Trimble Connect -yhteiskäyttöalustaan liitettävä karttapalvelu tekee näkyväksi sen, mitä ei vielä silminnähtävästi voida havaita.

Lue lisää

Turun uuden kauppatorin mallinnuksessa hyödynnetään lisättyä todellisuutta

Turun kauppatorin uudistamishankkeessa hyödynnettiin AR-teknologiaan perustuvaa Trimble SiteVision -työkalua, joka visualisoi mallinnukset käytännön ympäristössä.

Lue lisää

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme