Usein kysytyt kysymykset

  Viimeisimmät artikkelit:

  Kuinka voin toimittaa Tekla Civil -projektidumpin tukipalveluun?

  Valitse ensin projektinvalintaikkunassa haluttu projekti. Valitse ikkunan oikeasta reunasta toiminto ”Kirjoita projekti tiedostoon”.

  Määritä kirjoitettavien tiedostojen hakemisto > OK.

  Toimita .dmp ja .info -tiedostot tukipalveluumme kotisivujemme kautta https://civilpoint.fi/tukipalvelut/, kohdasta ”Lähetä aineistoa tukeen”.

  Kuinka saan korttelinumerot kaikille korttelinosille TYVI raporttiin?

  Aseta korttelinumero kaikille korttelinosille. Jos korttelilla on useampia korttelinosia, sammuta korttelinumerot, joiden ei haluta näkyvän suunnitelmassa.

  Kuinka saan avattua palvelinprojektin?

  Palvelinprojektin katselu Novapoint Viewerillä vaatii Novapointin käyttöoikeuden (slot).

  Palvelinprojektiin kirjautuminen edellyttää, että käyttäjä tietää palvelimen ip-osoitteen tai nimen. Palvelinprojekti avataan pilvipalvelimelta. Klikkaa Hae palvelimelta, jolloin avautuu VianovaID kirjautumisikkuna, klikkaa nuolta ja Quadri Projekti käyttöliittymäikkuna avautuu. Jollei palvelimen yhteysasetusta ole vielä luotu, luodaan yhteysasetus. Klikkaa pilvi-ikoneista vasemmanpuoleista ja avautuvassa ikkunassa Quadri – Lisää palvelin valitse Set connection parameters manually.

  Aseta Host, Address kohtaa palvelimen IP-osoite tai nimi. Host, Alias kohtaan yhteysnimeksi on hyvä antaa sen projektin nimi, johon on liittymässä. Klikkaa OK ja yhteysosoite on valmis.

  Klikkaa yhteysosoitteen vasemmalla puolella (esimerkissä Pispala) olevaa plusmerkkiä. Jälleen ensimmäiseksi tulee kirjautumisikkuna, minkä jälkeen olemassa olevat projektit näkyvät projektipuussa.

  Tässä esimerkissä yhteysosoitteen (Pispala) alla on kaksi otsikkoa, ylempi on malli (GK24_20151116) ja alempi projekti (Pispala_20151117). Valitse puusta oikea projekti. Huomaa oikeanpuoleinen ikkuna, jossa  näkyy projektisi alue. Klikkaa Lataa-painiketta. Projekti latautuu koneellesi siihen hakemistoon, jonka olet valinnut kohdassa ”Projektitunniste jota käytetään tässä Quadri työkopiossa:”.

  Miten Novapoint Vieweriä käytetään? (video)

  Kun Novapoint Viewer on asennettu koneellesi, avaa Viewer klikkaamalla Viewer-ikonia työpöydällä. Ensimmäiseksi avautuu kirjautumisikkuna, jossa pyydetään kirjautumaan käyttäen VianovaID:tä. Sen jälkeen avautuu Novapoint Viewer käyttöliittymä.

  Käyttöliittymässä on kolme vaihtoehtoa projektin avaamiseksi.

 • Voit avata paikallisen projektin.
 • Voita avata palvelinprojektin.
 • Voit avata jo aikaisemmin avaamasi projektin.
 • Kun projekti on avattu, näet kaikki tehtävät projektipuussa, jotka suunnittelija(t) on tehnyt. Voit avata omia ikkunoita käyttäen tehtäviä. Viewer on turvallinen tapa tutkia mallia. Malli kaikkine osineen on näkyvissä ja voit tutkia sitä monelta kulmalta. Kaikki tehdään turvallisesti, koska et pysty muokkaamaan tai poistamaan mitään tietoa. Voit ottaa mittoja ja pinta-aloja kohteista.

  Voit kommentoida mallia ja liittää kommenttisi Topics-ikkunassa. Suunnittelijat saavat kommentit, kun seuraavan kerran kirjautuvat projektiin.

  Tarkemmat ohjeet löytyvät videolta.

  Kaikki artikkelit

  Koordinaattijärjestelmät ja EPSG-koodit


  Lista EPGS-koodeista liitteenä olevassa Maanmittauslaitoksen laatimassa dokumentissa. Dokumentti on Maanmittauslaitoksen tuottama, joten Civilpoint ei vastaa sen oikeellisuudesta.

  Korkeusjärjestelmät:
  3900 N2000

  5717 N60

   

  Kuinka aineistoa siirretään toiseen maastotietokantaan?

 • Tee projektille uusi maastotietokanta Projektin asetukset -dialogissa
 • Sulje dialogi
 • Valitse Novapoint > Maastotietokanta > Lue siirtotiedosto
 • Valitse Files of type -kohdasta tiedostoformaatiksi .TMG ja etsi kansio jossa alkuperäinen Maastotietokanta on
 • Avautuvassa dialogissa valitaan ulkoisesta maastotietokannasta replikoitavat ryhmät
 • Valitaan Seuraava, jolloin voidaan määrittää aktiivisen maastotietokannan ryhmät joihin tiedot replikoidaan. Vakioasetuksena on sama ryhmä kuin ulkoisessa maastotietokannassa. Painamalla oikeaa hiiren nappia aktiivisen maastotietokannan kohdalla, voit tarvittaessa valita halutun ryhmän.
 • Tämän jälkeen käytä Projektin asetukset -dialogissa maastotietokantana uutta, vanhoilla tiedoilla luotua maastotietokantaa.

  Kuinka geometria saadaan seuraamaan maastoa määrätyillä ehdoilla?

  Väylän pystygeometria voidaan asettaa seuraamaan maastoa tietyin ehdoin seuraavalla tavalla:

 • Mene Geometrian suunnitteluun > Tasauksen suunnittelu
 • Mene kohtaan Työkalut > Seuraa maastoa
 • Anna taulukkoon halutut raja-arvot ja paina OK, jolloin tasaus tulee näiden raja-arvojen mukaisesti.
 •  

  Kuinka käännän ja skaalaan objektin haluttuun paikkaan? (video)

  Kuinka voidaan kääntää esim. tif-kuva haluttuun asentoon ja paikkaan dwg-kuvassa?
  Katso video.

  Kuinka käännetään murtoviivan piirtosuunta Novapointissa?

  Novapoint Murtoviivojen muokkaus -työkaluissa on toiminto, joka kääntää polylinen suunnan. Toiminto löytyy valitsemalla Novapoint > Työkalupaletit > Murtoviivojen muokkaus. Pikakuvakkeen tooltip on ”Turn polyline direction”.

  Kuinka konfiguroinnin muutokset saadaan aktiiviseen W&S-malliin? (video)

  Konfiguraatiossa tehdyt varustemuutokset eivät päivity automaattisesti aktiiviseen malliin. Päivitykset vahvistetaan W&S:n suunnitelmadialogista löytyvällä muokkaustyökalulla.

  Uuden varusteen tulee löytyä konfiguraatiosta, jotta muokkaus on mahdollista. Esimerkki videolla muutettu ilmanpoistoventtiilit -> vj-taitteiksi. Samassa dialogissa voi muuttaa myös varusteen nimen.

  Katso video.